Чийзкейк Ню Йорк

Необходими продукти:

За основата:
120 г бисквити
70 г несолено масло, разтопено
25 г захар
1 щипка сол

За крема:
700 г Philadelphia Original
200 г заквасена сметана
3 яйца
200 г пудра захар
3 с.л. брашно
1 шушулка ванилия

За украса:
1 млечен шоколад
1 черен шоколад
300 г лешници
червени боровинки (по желание)

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 200°С. Натрошаваме бисквитите и ги слагаме в купа с разтопеното масло, захарта и солта. Разбъркваме, докато се смесят добре. Притискаме трохите на равномерен слой на дъното на тава с падащо дъно. Печем за 10 минути, докато се стегне. Изваждаме тавата от фурната и я оставяме настрана.

В купа се разбиват Philadelphia-та и захарта. Добавят се заквасената сметана, ванилията и едно по едно се слагат яйцата. Кремът се разбърква и накрая се прибавя брашното. Отново се разбива и се разпределя върху блата.

Чийзкейкът се пече 40 минути в загрята фурна на 180°С. После фурната се изключва и чийзкейкът се оставя вътре за още 15 минути. След това се оставя да се охлади и се прибира в хладилника за минимум два часа.

При сервиране можем да украсим с блокчета шоколад, ядки и червени боровинки.