Време за подготовка: 15 минути+ 40 минути
Време за готвене: 25 минути
Порции: 6
Продукти за палачинките:
2 яйца
160 мл прясно мляко
120 г брашно
50 г масло
¼ ч.л. сол
100 мл вода
За пълнежа:
1 телешки стек (300 г)
2 с.л. масло
1 скилидка пасиран чесън
250 г печурки, нарязани на филийки
100 г бейби спанак
2 с.л. балсамов оцет
300 г Philadelphia с билки
сол и черен пипер на вкус
За сервиране:
балсамова глазура
рукола
Начин на приготвяне:
Изваждаме месото на стайна температура за около час.
Слагаме маслото в касерола, разтапяме на слаб огън и оставяме 5-6 минути, докато стане златисто и усетим ядков аромат. Сваляме от котлона и оставяме настрана.
В блендер слагаме брашното, яйцата, млякото, водата и солта и смесваме. Добавяме маслото и разбиваме отново. Изливаме в купа и прибираме в хладилник за 30 минути.
В тиган разтапяме маслото и добавяме гъбите. Подправяме на вкус и готвим 4-5 минути. Прибавяме спанака, разбъркваме и готвим още 4-5 минути. Слагаме чесъна, разбъркваме и сваляме от котлона. Наливаме балсамовия оцет, разбъркваме и оставяме за няколко минути, докато продуктите абсорбират течността.
Загряваме тиган с незалепващо покритие с малко масло. Слагаме овкусения стек и готвим по 3-4 минути на страна, в зависимост дебелината им и степента на изпичане, която харесваме.
Изваждаме на дъска и оставяме да отпочинат за 7-8 минути, а след това нареждаме на филийки.
Загряваме тиган с незалепващо покритие и изпържваме палачинките за 30 секунди на страна.
Намазваме палачинка с Philadelphia с билки, отгоре слагаме малко от сместа с гъби и подреждаме няколко филийки месо. Сгъваме на четири и слагаме в чиния за сервиране.
Към всяка порция добавяме Philadelphia с билки, овкусена рукола и балсамова редукция.