Необходими продукти за около 10 порции:
За крема:
500 г Philadelphia Original
90 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
160 мл бита сметана (мин. 35% масленост)
400 г нарязани пресни ягоди
За основата:
300 г маслени бисквити
Начин на приготвяне:
Започваме с подготовката на ягодите. Пасираме ги добре, след което ги поставяме в цедка, за да отстраним остатъците и оставаме настрани.
Продължаваме с подготовката за крема. Изсипваме Philadelphia Original в купа и разбиваме с миксер. Добавяме пудрата захар, ваниловия екстракт и смесваме, докато всички съставки се комбинират добре. Докато разбъркваме, бавно добавяме ягодовата смес. След като сме смесили добре всички съставки, ги оставяме настрана.
В друга купа разбиваме сметаната, докато започнат да се образуват меки връхчета, а накрая добавяме и сместа с Philadelphia, като внимателно разбъркваме всичко с шпатула.
Натрошаваме бисквитите и поставяме половината от тях на дъното на чашите. отгоре слагаме от крема с Philadelphia, след него от пасираните ягоди. Така редуваме няколко пласта, а най-отгоре слагаме по желание листенце от мента.