Необходими продукти:
За целувките:
250 г пудра захар
4 яйца
1 щипка сол
1 ч.л. оцет
За крема:
220 г Philadelphia Original
400 мл готварска сметана (36-40% масленост)
1 ч.ч пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
За сервиране:
Нарязани ягоди
Теменужки (по желание)
Начин на приготвяне:
За целувките:
Загряваме фурната на 120°С.
В купа отделяме белтъците на яйцата. Добавяме солта и разбиваме до меки върхове.
На части добавяме пудрата захар и разбиваме, докато сместа увеличи обема си и стане гъста.
Прибавяме оцета и разбиваме на висока скорост, докато се сгъсти.
С лъжица разпределяме целувките върху тавичка, покрита с хартия за печене, оформяме мини купички, за да можем мосле да сложим вътре от крема. Печем във фурната за 35 минути. След това ги оставяме да престоят поне час и половина или за цялата нощ.
За крема:
Използваме студени съставки, съдове и инструменти, за да получим оптимален резултат.
Оставяме купата, която ще използваме, във фризера за 5-10 минути. След това хубаво разбиваме Philadelphia-та с миксер на средна скорост, така че да не останат никакви бучки. Бавно започваме да добавяме сметаната и бъркаме, докато не получим течна смес, като отново внимаваме да не се получават бучки. Вдигаме скоростта на миксера и продължаваме да разбиваме, докато започнат да се образуват меки връхчета. Накрая добавяме пудрата захар и ваниловия екстракт и продължаваме да бъркаме, докато се получат твърди връхчета. Използваме веднага или съхраняваме в хладилник.
Изстиналите кошнички пълним с крема с Philadelphia и отгоре декорираме с ягоди и теменужки.