Чийзкейк с цели круши

Необходми продукти:

За основата:
200 г маслени бисквити
120 г разстопено масло

За пълнежа:
500 г Philadelphia Original
2 с.л. брашно
125 г пълномаслена заквасена сметана
330 г пудра захар
3 яйца
5 круши

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 160°C. Намазняваме тавичка с подвижни стени и диаметър 20 см, покриваме дъното с хартия за печене и накрая намазняваме и стените на формата.

Ситно натрошаваме бисквитите в кухненски робот. Към тях прибавяме и маслото и разбърквам. Изсипваме в подготвената тавичка и разпределяме равномерно по дъното и стените с помощта на шпатула. Накрая с дъното на чаша притискаме, за да получим плътна основа за чийзкейка.

В миксер разбиваме Philadelphia Original за около 30 секунди на средна скорост. Добавяме брашното и бъркаме още десетина секунди. После слагаме ванилията, заквасената сметана и захарта като разбиваме за още 10-15 секунди. Започваме едно по едно да добавяме яйцата, бъркаме за около 10 секунди след всяко добавено яйце и внимаваме да не разбием сместа прекалено много. Накрая изсипваме в основата. Измиваме хубаво крушите и ги поставяме цели в чийзкейка.

Печем за около 55 минути до златистокафяво. Сместа трябва леко да се поклаща, когато раздвижим тавата. Оставяме чийзкейка да изстине в печката на отворена врата и накрая прибираме в хладилник за поне 4 часа или за през нощта.