Тиквен чийзкейк

Необходими продукти:

За основата:
1 ч.ч. шоколадови овесени бисквити
3 с.л. захар
¼ ч.ч. пекан
¼ ч.ч. неосолено масло

За пълнежа:
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
900 г. Philadelphia Original
1 с.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. пюре от тиква
3 разбити яйца
1 ч.ч. обезмаслена заквасена сметана

Бита сметана и шоколадови стърготини за декорация

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 180 градуса.
Разбиваме овесените бисквити в кухненски робот и ги смесваме със захарта, пекана и маслото в малка купа. Изсипваме основата във форма за торта с подвижни стени и притискаме с чиния, капак на тенджера или дъното на чаша. Печем за 10 минути, след това изчакваме да изстине и отделяме настрана.
Смесваме с миксер на средна скорост брашното, захарта, Philadelphia Original и ваниловия екстракт. Добавяме пюрето от тиква и бъркаме за още около една минута. Едно по едно започваме да добавяме яйцата и бъркаме с миксер на ниска скорост за около 3 минути. Накрая добавяме и заквасената сметана и смесваме за още около 30 секунди.
Изсипваме сместа за чийзкейк върху основата и печем за час и 5-10 минути. Оставяме чийзкейка да изстива около 2 часа преди сервиране.

Непосредствено преди да сервираме, украсяваме с битата сметана и шоколадови стърготни.