Тиквен пай

Необходими продукти:

За основата:
6 с.л. разтопено неосолено масло
⅓ ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. брашно
щипка сол

За пълнежа:
⅓ ч.ч. захар
½ ч.л. сол
30 г. тиквено пюре
2 големи яйца
1 голям жълтък
½ ч.ч. кондензирано мляко
½ ч.ч сметана
1 ч.л. ванилов екстракт

За топинга:
1 опаковка Philadelphia Original
8 с.л. масло на стайна температура
3¾ ч.ч. пудра захар

Предварително загряваме фурната на 180°С. Покриваме с хартия за печене дъното на форма за торта с подвижни стени и лекичко намазняваме. С миксер разбиваме маслото и кафявата захар до кремообразност. После добавяме брашното и солта и разбиваме, докато се комбинират добре. Изсипваме сместа в предварително подготвената тава и натискаме силно с чиния или капак на тенджера, за да получим плътна основа за тиквения пай. Печем основата за 10 минути и през това време подготвяме пълнежа.

Разбъркваме с миксер млякото и сметаната. Смесваме захарта, подправките и солта, докато се комбинират добре. Добавяме тиквеното пюре, млякото, сметаната, яйцата, жълтъка и ванилията и бъркаме до хомогенна смес. Изсипваме сместа в основата и слагаме във фурната. Печем за 30-40 мин. След това изваждаме и изчакваме да изстине.

С миксер разбиваме маслото и Philadelphia Original, след това добавяме ванилията. Без да спираме миксера, добавяме пудра захарта и смесваме до получаване на кремообразна глазура, с която украсяваме пая.