Необходими продукти:
280 г шоколадови бисквити
140 г разтопено масло
560 г Philadelphia Original
600 мл бита сметана, леко разбита
140 г пресята пудра захар
сок от половин лимон
шоколадови яйца за готвене и декорация
Начин на приготвяне:
1. Блендирайте бисквитите, докато не се получат трохи.
2. Смесете ги с разтопеното масло, докато сместа заприлича на влажен пясък. Изсипете сместа във форма с падащо дъно с размер 20 см диаметъра.
3. Натрошете 350 г от шоколадовите яйца. В купа добавете към тях крем сиренето Philadelphia, битата сметана, пудрата захар и лимоновия сок. Смесете внимателно всички съставки.
4. Готовата смес добавете върху бисквитената основа и загладете добре с помощта на лъжица.
5. Охладете вашия чийзкейк за поне 4 часа или най-добре за цяла нощ.
6. След като чийзкейкът ви е добре охладен, го извадете внимателно от формата. Останалата бита сметана използвайте за намазване на външната част на чийзкейка, а шоколадовите яйца – за декорация!