Великденски козунак с Philadelphia глазура

Необходими продукти за 3 козунака:
1 ч.ч. пълномаслено мляко
1 с.л. суха мая
1 ч.ч. захар
2 големи яйца
2 жълтъка
⅓ ч.ч. заквасена сметана
¾ ч.ч. несолено масло, разтопено
1 ч.л. сол
5 2⁄3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смес от сушени плодове, ядки, шоколад

За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл млечна сметана
лилава боя за оцветяване

За декориране, по избор:
целувки
шоколадови топчета, боядисани със сладкарски бои в синьо, лилаво или сиво, по избор
захарни поръски в розово и синьо

Начин на приготвяне:
1. Предварително извадете на стайна температура яйцата, заквасената сметана и разтопеното масло. Загрейте млякото на котлон или в микровълнова печка, да се затопли до около 50 градуса. Изсипете млякото и маята в голяма купа и оставете да стегне за около 5 минути. След това разбийте маята и млякото, добавете захарта, солта, яйцата, жълтъците, заквасената сметана и разтопеното масло. Уверете се, че маслото не е твърде горещо. Разбийте съставките заедно за няколко минути до гладкост.

2. Добавете 2 чаши (около 250 г) брашно към тестото и го разбийте, докато сместа стане гладка. Останалото брашно ще добавите по-късно. Междувременно, напълнете голяма тенджера с гореща вода и поставете купата, която ще използвате за смесване на тестото, върху тенджерата, като се уверите, че дъното не докосва водата. Оставете тестото да стегне за 1 ½ часа.

3. Докато тестото втасва, започнете да приготвяте пълнежа. Ако използвате сушени плодове, изсипете ги в купа с топла вода. Оставете ги да престоят и да се рехидратират, докато тестото се втвърди.

4. След като тестото стегне, добавете останалото брашно с шпатула или дървена лъжица (каквото имате под ръка). След като тестото се събере на топка, извадете го и го поставете върху кухненския плот. Поръсете плота с брашно и месете тестото за 4 до 6 минути, докато стане гладко и еластично.

5. Отцедете добре сушените плодове. Разстелете тестото на малък квадрат и поръсете отгоре сушените плодове, шоколада/ядките, след което сгънете ъглите на тестото. Месете около 1 минута, като при необходимост добавяте и брашно, докато тестото стане гладко.

6. Разточете тестото и го разделете на три равни части, като всяко парче трябва да бъде във формата на топка. Използвайте кухненска везна за максимална точност.

7. За да придобие вашият козунак кръгла форма, използвайте кръгли хартиени форми за печене с размер 15 см диаметър. Върху дъното и стените на вашата форма добавете хартия за печене.

8. Подгответе фурната за вашите козунаци: напълнете голяма касерола (или тенджера) с вряла вода и я оставете на дъното на фурната. По средата (върху средната решетка) сложете лист хартия за печене и затворете вратата на фурната. Оставете тестото вътре за около 2 часа или докато удвои обема си. Сменяйте водата на всеки 45 минути, за сте сигурни, че фурната е достатъчно топла и влажна.

9. След като тестото е вече готово за печене, извадете го от фурната и я загрейте до 180°C и печете за около 45 минути.

10. След като козунакът се изпече, го извадете от фурната и го оставете върху решетка, за да се охлади.

Начин на приготвяне – глазура:
Докато изчакваме козунаците да се охладят, приготвяме глазурата, като на водна баня разтапяме белия шоколад и оставяме да се поохлади. След като се охлади, го добавяме на тънка струйка към крем сиренето Philadelphia, като непрекъснато разбиваме с миксер, докато не получим гладък крем.

Разбиваме млечната сметана с миксер до меки връхчета и добавяме на части към крема, като разбъркваме с шпатула отдолу нагоре до пълното ѝ усвояване. Нанасяме глазурата с шпатула върху всеки от козунаците и разнасяме, докато се поразтече отстрани или шприцоваме с пош и накрайник.

По желание декорираме с целувки и цветни шоколадови топчета.