Печен патладжан с червена леща

Необходими продукти:
2 големи патладжана
1 глава лук
1 скилидка чесън
джинджифил (около 1 см парче)
¾ чаша червена леща
400 г консерва нарязани домати
1⁄2 ч.л. люта паста
1⁄2 ч.л. мед
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. зехтин
подправки: къри, сол, черен пипер
150 г Philadelphia с билки

Начин на приготвяне:
Срежете патладжаните на две по дължина, поръсете ги със сол и ги оставете настрани за 10 минути. След това ги попийте с хартиена кърпа. Печете на 200°С за 20 минути.

Сложете лещата във вряща вода и варете за 15 минути.

Издълбайте патладжана и вътрешната част нарежете на кубчета, а външната напълнете със съставките – лука, чесъна, джинджифила и вътрешната част на патладжана.

В тиган загрейте сусамовото олио и зехтина, добавете пастата от лука, чесъна, джинджифила и лютата паста. Сотирайте за 2 минути. След това добавете сварената леща, доматите, патладжана, меда, къри на прах, черния пипер и солта. Оставете да къкри 10 минути, за да се смесят добре вкусовете и да се изпари излишната вода.

Напълнете патладжанените половинки с плънката, за да наподобят лодка. Сложете във фурната, която трябва да е предварително загрята до 180°С за 15 минути.

Сервирайте пълнения патладжан с Philadelphia с билки и поръсете по желание с магданоз, кориандър или семена от нар.