Кекс с ягоди и Philadelphia

Необходими продукти:
220 г Philadelphia Original
200 г масло + 5 г за намазване на формата
5 големи яйца
80 г ягоди
350 г захар
375 г брашно
2 мл ванилова есенция
2 г бакпулвер
1 г сол

За глазурата:
125 г Philadelphia Light
60 г масло
120 г пудра захар

Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 175°C. Смесете маслото с крем сиренето Philadelphia Original, прибавете захарта и ваниловата есенция, докато сместа не стане пухкава. След това добавете едно по едно яйцата и разбъркайте добре.

В отделна купа пресейте 350 г от брашното, бакпулвера и солта. Смесете сухите и мокри съставки. Разделете получената маса на две части ─ изсипете едната от тях в друга купа.

Смесете ягодите и добавете към едната част от тестото останалото брашно, след което разбъркайте добре. Намажете формата за печене с масло от всички страни.

Изсипете ваниловата смес във формата, а върху нея и останалата, ягодова част. Използвайте клечка за зъби, за да направите мраморните шарки.

Печете 60 мин. Преди да извадите от фурната, проверете с клечка за зъби дали кексът е добре изпечен. Оставете го настрани, за да изстине добре.

Междувременно, пригответе глазурата ─ смесете всички съставки, до получаване на гладка смес. Изсипете я върху тортата и оставете в хладилник за 20 мин.