Черешов чийзкейк без печене

Съставки за 8 порции:
400 г извара за чийзкейк
3 с.л. пудра захар
100 г Philadelphia Original
3 с.л. желатин
3 с.л. сладко от череши
1½ с.л. сладко от череши
Какаови пандишпанови блатове
Череши
Ядливи теменужки за украса

Приготвяне:

Изваждаме изварата и сиренето Philadelphia от хладилника, за да се затоплят до стайна температура, после застиламе със стреч фолио две кръгли купички с диаметър около 11 см и ги прибираме в хладилника.

Блендираме сладкото до гладкост. Изсипваме желатина в тенджера и го заливаме с малко вода. Оставяме настрана за 5 минути, после го разбъркваме на котлон или на водна баня, докато се разтвори, като внимаваме да не кипне. Щом сме готови, махаме тенджерата от котлона и я оставяме настрана да изстива. През това време с миксер бъркаме изварата и крема сиренето до получаване на гладка и пухкава смес. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме. Без да спираме миксера, на порции слагаме конфитюра и смесваме до получаване плътен цвят. Накрая добавяме желатина и разбъркваме всичко за последно. Изсипваме сместа в купички и оставяме в хладилник за една нощ.
На сутринта изваждаме купичките от хладилника и ги нареждаме обърнати върху пандишпановата основа. Премахваме купите и фолиото и изрязваме пандишпановото тесто във формата на чийзкейковете.

Украсяваме с череши и ядливи теменужки и се наслаждаваме!