Необходими съставки:
12 средни чушки халапеньос
1 опаковка Philadelphia Original
¼ ситно нарязан кориандър
¼ ч.ч. тънко нарязан зелен лук
1 глава чесън, нарязана на ситно
1 лайм
сол и черен пипер на вкус
12 тънки слайса бекон
Начин на приготвяне:
1. Загряваме фурната на 200°С. Покриваме голяма тава с алуминиево фолио, върху което поставеме решетка за печене.
2. Разполовяваме чушките халапеньо по дължина и премахваме семките. Оставяме ги настрана.
3. В средна по големина купа смесваме Philadelphia-та, кориандъра, лука, чесъна и кората от лайм, а след това подправяме обилно със сол и черен пипер.
4. Връщаме се към почистените и подготвени чушки халапеньо. Подправяме ги добре със сол и черен пипер. Към всяка половинка прибавяме 2 ч.л. от сместа с Philadelphia. Увиваме всяка половинка с бекон, така че хубаво да покрие сместа, с която сме напълнили чушките халапеньо. След като сме готови, ги подреждаме внимателно и равномерно върху решетка, така че сместа да не се разлее по време на печенето.
5. Печем, докато беконът не се сготви ─ за около 25 минути.
6. След като са готови, ги сервираме и се наслаждаваме на чудесния им вкус!