Необходими продукти:
За основата:
150 г шоколадови бисквити
1 с.л. захар
45 г разтопено масло
За пълнежа:
100 г тъмен шоколад
120 мл сметана
2 с.л. какао на прах
Philadelphia Milka
Philadelphia Original
100 г захар
За сервиране:
100 г шоколад (млечен или черен)
60 мл сметана за готвене 30%
Лешници / по желание
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на трохи. Добавяме маслото и захарта и продължаваме да бъркаме, докато съставките се смесят хубаво.
Намазняваме дъното на форма за сладкиш с 18 см диаметър и покриваме с хартия за печене. Изсипваме сместа във формата и притискаме, за да се получим плътна основа.
Разтапяме шоколада на водна баня, а след това го оставяме настрана да се охлади. В купа разбиваме с миксер разбиваме сметаната до меки връхчета, след това внимателно разбъркваме какаото. В отделен съд съединяваме Philadelphia Milka
и Philadelphia Original и към тях добавяме захарта. Когато се смесят хубаво ги прибавяме към сметаната и разтопения шоколад. Бъркаме до получаване на хомогенна смес.
Разпределяме пълнежа равномерно върху бисквитената основа и го заглаждаме. Прибираме чийзкейка в хладилника за няколко часа.
Преди сервиране се приготвя на водна баня глазурата с шоколад и сметана. Чийзкейкът се залива и се оставя за още няколко часа, за да стегне. За финал поръсваме с цели и разполовени лешници.