Необходими продукти:
3 яйца
60 г захар
300 г Philadelphia Original XL
200 г пюре от кестени от консерва
1 с.л. вино Марсала или ликьор
200 мл топло кафе
100 г бишкоти
какао
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците и жълтъците в две големи купи. Разбиваме белтъците с миксер, първоначално на ниска скорост и постепенно на висока скорост, докато се образува твърд сняг.
Добавяме захарта към жълтъците и разбиваме с миксер до гладка, кремообразна и бледожълта смес. Натрошаваме на ситно пюрето от кестени и го добавяме към жълтъците. Разбиваме в продължение на 30 секунди. След което добавяме в сместа Philadelphia Original, като размачкваме с шпатула, а след това го разбиваме до получаване на гладка смес. Добавяме разбитите белтъци на 3 порции, като след всяко добавяне разбъркваме внимателно с шпатула.
Изсипваме кафето в купа и добавяме ликьора “Марсала” или ликьор по избор.
Разпределяме Philadelphia Original на дъното на тава. Отгоре поставяме бишкотите, потопени от двете страни в кафето с ликьора. Отгоре слагаме още един ред Philadelphia Original и след това бишкоти. Продължаваме, докато кремът свърши. Оставяме в хладилника за поне 6 часа.
Изваждаме тирамисуто от хладилника и го поръсваме с какао.