Есенен крем с карамел

Необходими продукти:
1 опаковка Philadelphia Original XL
40 г фъстъци
200 г бисквити
50 г пудра захар
4 мл ванилия

За соления карамел:
50 г захар
50 г масло
50 мл сметана
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне на карамела:
В малка тенджера изсипваме захарта и се оставя да се карамелизира. Когато придобие кехлибарен цвят, се сваля от котлона и се прибавя маслото. Бърка се енергично, докато се разтопи напълно, след което се добавя сметаната на тънка струя. Разбърква се, докато всички съставки се смесят добре и се добавя солта. Карамелът се оставя настрани да се охлади и сгъсти.

Начин на приготвяне на крема:
Натрошаваме бисквитите и ги поставяме на дъното на няколко чаши.
Разбиваме Philadelphia Original XL за около 1-2 минути, добавяме пудра захар и ванилия в сместа.
След това изсипваме част от получения крем върху натрошените бисквити, поставени в чашите. Отгоре слагаме ред фъстъци, изсипваме оставащата част от крема върху тях и заливаме с карамел, като поръсваме няколко фъстъка за завършек.