Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 20-25
За канолите:
60 г масло
50 г светло кафява захар
3 с.л. мед
30 г брашно
щипка сол
½ ч.л. ванилова паста
За крема с Philadelphia:
250 г рикота
1 опаковка Philadelphia Original XL
120 г пудра захар
1 ч.л. ванилова паста
кора от 1 портокал
70 г мини шоколадови капки
За гарниране:
мини шоколадови капки
ситно нарязан шамфъстък
Начин на приготвяне:
Слагаме рикотата в цедка покрита с кухненска хартия и оставяме за 15-20 минути, като сменяме няколко пъти хартията, за да махнем излишната течност от сиренето.
Загряваме фурната до 180°C.
В малка касерола слагаме маслото, захарта и меда и загряваме на слаб огън, докато захарта се разтопи.
Сваляме от огъня, добавяме брашното, солта и ваниловата паста и смесваме.
Прехвърляме в купа и прибираме във фризера за 20-25 минути, като разбъркваме няколко пъти, за да стегне тестото и може да работим по-лесно с него.
С чаена лъжичка взимаме от сместа, оформяме топчета и подреждаме в тава покрита с хартия на голямо разстояние едно то друго.
Печем 6-8 минути до златисто, изваждаме и охлаждаме за 30 секунди. Завиваме всяка кора около тръбички за каноли и оставяме да се охладят върху решетка за 1-2 минути, след което махаме тръбичката. По същия начин приготвяме и останалото тесто.
В купа слагаме рикотата, Philadelphia Original XL, захарта, портокаловата кора и ваниловата паста и смесваме. Добавяме шоколада, разбъркваме и прехвърляме крема в пош.
Напълваме корите и украсяваме с шоколад и шамфъстък.
Оставяме за 5-10 минути преди да сервираме.