Канелени рулца

Необходими продукти:

За тестото:
3½ ч.ч. брашно
¼ ч.ч. бяла захар
¼ ч.ч. кафява захар
1 ч.л. сол
1 пакетче мая
1 ч.л. канела
щипка индийско орехче
1 голямо яйце
½ ч.ч. мляко
1 с.л. ванилов екстракт
½ ч.ч. заквасена сметана
6 с.л. неосолено масло

За пълнежа:
4 с.л. масло
3 с.л. захар (или повече)
2 с.л. кафява захар (или повече)
1 с.л. канела

За глазурата:
100 г Philadelphia Original
2 с.л. масло
1 с.л. ванилов екстракт
щипка сол
1 с.л. лимонов сок
2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. мляко

Начин на приготвяне:

Смесваме канелата с бялата и кафявата захар и оставяме настрана.

За рулцата:
Загряваме фурната на 180°C.
В купа смесваме брашното, солта, подправките, захарта (за рулцата) и маята. После разбъркваме хубаво с миксера и оставяме настрана.
В отделна купа слагаме млякото, маслото, ванилията и заквасената сметана. Оставяме в микровълновата (около 40 градуса), докато съставките станат топли на допир. Накрая бъркаме, докато маслото се разтопи.
Закачаме приставките за тесто към миксера, изсипваме мокрите съставки при сухите и бъркаме на ниска скорост. Добавяме яйцето и смесваме, докато тестото не се събере. Трябва да е еластично, без да се лепи по пръстите.
Поставяме тестото върху набрашнена повърхност и го оставяме така за около 5 минути. Покриваме с още малко брашно, намазняваме купа и го преместваме в купата, която покриваме с кърпа и оставяме да втасва на топло (трябва тестото да стане двойно по-голямо на обем след втасването).
Върху добре набрашнена повърхност, разточваме тестото на квадратче с дебелина около ½ см. Намазваме с масло, като оставяме сухи само около 2 см в единия от по-тесните крайчета на правоъгълника. Обилно поръсваме с канелената захар, след това започваме да навиваме като стартираме от намазнената страна на тестото и завършваме с ненамазнената.
Нарязваме рулцата на равни части, после ги подреждаме в тавичка и ги оставяме да втасват за около 40 минути. След като втасат, печем около 28-30 минути на предварително загряла фурна на 180°C.

За глазурата:
Слагаме Philadelphia Original, маслото, ванилията, солта, лимоновия сок и млякото в купа и с миксер, или в кухненски робот разбиваме до гладкост. Добавяме пудра захар и разбиваме още веднъж. Покриваме рулцата с половината глазура, веднага след като ги извадим от фурната, а останалото го оставяме за сервиране.