Необходими продукти:
За обвивката:
1½ ч.ч. брашно
2 с.л. захар
¼ ч.л. сол
3 с.л. студено масло
1 голямо яйце
⅓ ч.ч. вино Марсала
Растителна мазнина (за пържне)
За пълнежа:
¼ ч.ч. готварска сметана
½ ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. Philadelphia Orignal
шамфъстък (за декорация)
Начин на приготвяне:
За обвивката:
Слагаме брашното, солта и захарта в кухненски робот и ги смесваме. След това добавяме маслото и смесваме за около 30 секунди, докато маслото се разбие до размерите на грахови зърна. Накрая добавяме яйцето и виното и бъркаме, докато брашното се смеси, образувайки формата на топка.
Увиваме тестото във фолио и го слагаме в хладилник, докато подготвяме пълнежа.
За пълнежа:
Изсипваме готварската сметана в купа и я разбиваме с миксер на средна или висока скорост, докато не се образуват твърди връхчета. След това добавяме Philadelphia-та и пудрата захар. Внимателно ги комбинираме със сметаната. Накрая изсипваме сместа в торбичка за глазура с широк накрайник и я оставяме в хладлник.
За пърженето и сглобяването:
Загряваме олио в подходяща касерола (трябва да покрие дъното, плюс още малко).
Разточваме брашното върху набрашнена повърхност до дебелина около един сантиметър. С помощта на кръгли формички за бисквити (около 5 см диаметъра) оформяме кръгчета от тестото. Увиваме кръгчетата около канолени рингове и лекичко притискаме крайчетата, за да ги залепим едно за друго. Пържим за около 2-3 минути, или докато канолите не станат златистокафяви и хрупкави, след което ги оставяме да изстинат. Когато сме готови да сервираме, ги пълним с Philadelphia крема и завършваме с шамфъстък. Поръсваме с пудра захар и им се наслаждаме!