Пандишпанова торта

Брой порции: 12
Време за приготвяне: 1 час

Необходими продукти:

За крема:
480 г Philadelphia Light
220 мл готварска сметана
50 г пудра захар
25 мл портокалов сок

За пандишпановите блатове:
200 мл рапично масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
13 мл ванилов екстракт
480 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол
160 г сладко от кайсии

За декорацията:
150 г кайсии (3-4 бр.)
1 г листа от мента
5 г натрошен шамфъстък
2 г ядливи цветове от орхидея / по желание

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме 3 форми с диаметър 21 см. След това смесваме Philadelphia-та с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.

В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес. Накрая добавяме сладкото и разбъркваме отново.

Разделяме сместа на 3 части и я изсипваме във формите. Печем тестото за 30 минути, после оставяме настрана да се охлади.

Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Light и захарта, като бъркаме през цялото време. Накрая добавяме портокаловия сок. Покриваме блатовете с крем и ги подреждаме един върху друг.

Украсяваме тортата с нарязани кайсии, листа мента, ядливи цветове от орхидеи (по желание) и натрошен шамфъстък.