Необходими продукти за 10 порции:
За крема:
290 г пресни малини
450 г Philadelphia Original
90 г пудра захар
1 ч.ч. ванилов екстракт
160 мл бита сметана (мин. 35% масленост)
За основата:
180 мл гореща вода
3 с.л. разтворимо кафе
3 с.л. захар
30 бр. бишкоти
Начин на приготвяне:
За крема:
Стартираме с подготовката на малините. Пасираме ги добре, след което ги поставяме в цедка, за да отстраним остатъците. Оставаме настрани.
Продължаваме с останалата подготовка за крема. Изсипваме Philadelphia Original в купа и разбиваме с миксер. Добавяме пудрата захар, ваниловия екстракт и смесваме, докато всички съставки се комбинират добре. Докато разбъркваме, бавно добавяме малиновата смес. След като сме смесили добре всички съставки, ги оставяме настрана.
В друга купа разбиваме сметаната, докато започнат да се образуват меки връхчета, а накрая добавяме и сместа с Philadelphia, като внимателно разбъркваме всичко с шпатула.
За основата и поднасянето:
В купа смесваме горещата вода, кафето и захарта. Напояваме хубаво бишкотите в кафената смес и ги подреждаме по 3 в дъното на всяка чаша, за да оформим бишкотената основа. След това равномерно разпределяме крема в 10те чаши.
Декорираме по желание с малини и прясна мента и се наслаждаваме на вкуса!