Кейк с Aperol и Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 45 минути
Порции: 6-8

Необходими продукти
Продукти за кейка:
3 яйца
100 г захар
120 мл прясно мляко
100 г зехтин
1 с.л. настъргана портокалова кора
2 с.л. лимонов сок
150 г бадемово брашно
60 г бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сода бикарбонат
щипка сол

За сиропа с Aperol:
сокът от 2 портокала – около ¾ чаша
180 мл просеко
180 мл Aperol
80 мл лимонов сок
3 с.л. захар

За глазурата:
1 опаковка Philadelphia Original XL
80 г пудра захар
½ ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. Aperol
пресен розмарин за декорация

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C. Намасляваме и покриваме с хартия форма за печене с размери приблизително 10х25 см.
В голяма купа разбиваме яйцата, захарта, прясното мляко, зехтина, портокаловата кора и лимоновия сок до хомогенност.
Добавяме бадемовото брашно, бялото брашно, бакпулвера, солта и содата. Разбъркваме, докато сместа стане гладка. Изсипваме във формата и печем 40–45 минути. Проверяваме кекса с клечка за зъби, която трябва да излезе чиста.
Слагаме всички съставки за сиропа в касерола и загряваме на силен огън до завиране, като разбъркваме, за да се разтвори захарта. Намаляваме температурата и оставяме да къкри 5-6 минути. Отделяме ½ чаша от сиропа, останалата част връщаме на котлона и варим още 5–10 минути на слаб огън, докато сиропът се сгъсти и стане лъскав. Оставяме да се охлади.
Поливаме топлия кекс с отделения ½ чаша сироп. Оставяме да изстине напълно преди глазурата.
За глазурата в купа разбиваме Philadelphia Original XL, пудрата захар, ванилията и Aperol до пухкав крем. Нанасяме върху охладения кейк, поливаме със сиропа и украсяваме с резени портокал и листа розмарин.
Сервирайме останалите сироп и Philadelphia.