Кейк с фурми, банани и Philadelphia крем с тахан

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 8-10

Продукти за кейка:
50 г тахан
70 мл портокалов сок
120 г фурми сорт меджул, нарязани на дребно
200 г банан, нарязан на кубчета
2 ч.л. печен сусам
120 г меко масло
150 г пудра захар
2 яйца
200 г брашно
2 ½ ч.л. бакпулвер
щипка сол

За крема:
300 г Philadelphia Original XL
35-40-50 г кафява захар
55 г тахан

За карамелизираните банани:
1 банан, нарязан на колелца с дебелина 1 см
1 ч.л. захар демерара
3-4 с.л. сироп от фурми за поръсване

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 160°C. Намазваме с меко масло форма за печене с падащо дъно и диаметър 20 см и покриваме дъното и стените с хартия за печене.
В купа слагаме тахана и портокаловия сок и разбъркваме. Добавяме банана, сусама и фурмите, разбъркваме и оставяме настрана.
В друга купа слагаме маслото и захарта и разбиваме за 2-3 минути, докато сместа стане пухкава. Добавяме яйцата и разбиваме до смесване.
В малка купа смесваме брашното, бакпулвера и солта и добавяме към маслото и захарта.
Слагаме сместа с тахан и фурми, смесваме и изсипваме в подготвената форма. Заглаждаме отгоре и печем 1 час, докато кейка стане златист. Изваждаме от формата и охлаждаме върху решетка.
За крема слагаме всички съставки в купа и разбиваме, докато сместа стане пухкава. Оставяме настрана докато кейка изстива.
За карамелизирания банан загряваме фурната на функция грил и слагаме решетката на 10 см под реотана.
В малака тавичка слагаме колелцата банан и поръсваме със захарта. Печем 4-5 минути, докато захарта се разтопи и карамелизира.
Изваждаме от фурната и охлаждаме.
Прехвърляме кейка в чиния за сервиране, намазваме отгоре с крема и гарнираме с карамелизираните банани. Поливаме със сиропа от фурми и сервираме.