Кокосов кейк с Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 35 минути
Порции: 8-10

Необходими продукти:
220 г разтопено кокосово масло
120 г Philadelphia Original
3 яйца
120 г мед
110 г кафява захар
1 с.л. лимонова кора
1 ч.л. ванилов екстракт
240 г кокосово мляко
190 г брашно
170 г бадемово брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
70 г кокосови стърготини

За крема:
175 г Philadelphia Original
50 г меко масло
180 г пудра захар
100 г бял шоколад разтопен и охладен
1 ч.л. ванилов екстракт
100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C. Покриваме с хартия съд с размери 22х32 см.
В голяма купа слагаме кокосовото масло, яйцата, меда, захарта, лимоновата кора и ванилията.
Разбиваме всичко и добавяме двата вида брашно, бакпулвера, содата и солта. Разбъркваме и добавяме кокосовото мляко. Смесваме, добавяме настъргания кокос и смесваме отново.
Изсипваме в подготвената форма и печете 30-35 минути, докато стегне леко, а в средата е още мек. Изваждаме от фурната и охлаждаме.
В купа смесваме маслото, пудрата захар, Philadelphia, добавяме разпопения шоколад и ванилията и разбъркваме.
Намазваме кейка, поръсваме с кокосовите стърготини и охлаждаме за 30 минути преди да сервираме.