Пастет с гъби и Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 15 минути + 2 часа охлаждане
Порции: 8-10

Необходими продукти:
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 глава ситно нарязан лук
100 мл марсала
400 г печурки нарязани на ситно
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 с.л. листа мащерка
¼ ч.л. индийско орехче
1 с.л. трюфел паста
2 ч.л. лимонов сок
175 г Philadelphia Original
50 г меко масло
сол и черен пипер на вкус

За гарниране:
120 г масло
3-4 нарязани на филийки и запържени гъби
зърна цветен пипер
1 с.л. листа мащерка

Препечен хляб за сервиране

Начин на приготвяне:
Загряваме маслото и зехтина в широк тиган. Слагаме лука и гъбите, посоляваме и сотираме за 8-10 минути. Добавяме чесъна и индийското орехче и след 30 секунди наливаме виното. Кипваме, намаляваме котлона и готвим, докато виното почти се изпари. Добавяме лимоновия сок, мащерката и трюфел пастата, посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме.
Прехвърляме в кухненски робот, добавяме Philadelphia Original и маслото и смиламе на паста.
Прехвърляме в подходящ съд и охлаждаме за кратко.
Подреждаме отгоре филийки изпържени гъби, поръсваме с мащерка и цветен пипер и заливаме с разтопеното масло.
Покриваме с фолио за свежо съхранение и прибираме в хладилник за няколко часа. Изваждаме за 30 минути на стайна температура преди сервиране. Поднясаме с препечен хляб.