Палачинки с тиква и крем с Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене:20 минути
Порции: 10-12

Необходими продукти:
250 г брашно
1 ½ с.л. бакпулвер
½ ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. сол
300 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
150 г пюре от тиква
2 яйца
50 г разтопено масло
50 г захар
1 с.л. кленов сироп
1 ч.л. ванилов екстракт

За крема за гарниране:
30 г меко масло
150 г Philadelphia Original
5 с.л. захар
2 ч.л. канела

За сервиране:
450 г Philadelphia Original XL
100 г пюре от тиква
4 с.л. пудра захар

Към прясното мляко добавяме лимоновия сок, разбъркваме и оставяме настрана. В купа разбиваме яйцата със захарта. Наливаме маслото и смесваме. Прибавяме кленовия сироп, пюрето от тиква, брашното, бакпулвера, солта, ваниловия екстракт и подправките. Разбиваме добре и оставяме за 10 минути.
За крема в купа смесваме Philadelphia Original, маслото, захарта и канелата и разбиваме, след което прехвърляме в пош.
Загряваме тиган на средно силен огън и намазваме с малко масло. Слагаме 3 с.л. от палачинковата смес и с поша слагаме на спирала от крема. Готвим 2-3 минути, докато по повърхността се появят мехурчета, обръщаме и готвим още 1-2 минути.
По същия начин приготвяме и останалите палачинки.
Сервираме с крема и поливаме с още кленов сироп.