Салата с тиква, орзо и Philadelphia

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6

Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
500 г нарязана на кубчета тиква
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чили на люспи
170 г нарязан на кубчета бекон
2 с.л. нарязан розмарин
2 ч.л. кленов сироп
250 г паста орзо
50 г накъсан кейл
70 г печени тиквени семки

За винегрета:
100 мл зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1 с.л. нарязан розмарин
40 мл балсамов оцет
1 с.л. меласа от смокини
1 с.л. мед или кленов сироп
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус

За сервиране:
300 г Philadelphia с билки XL

Начин на приготвяне:
В тава покрита с хартия за печене слагаме тиквата и бекона. Добавяме подправките, кленовия сироп, сол и черен пипер, поливаме със зехтина и разбъркваме. Печем 25-30 минути в предварително загрята до 200°C фурна.
През това време сваряваме пастата в голямо количество подсолена вода според инструкциите на опаковката. Отцеждаме и слагаме в голяма купа заедно с кейла. Добавяме тиквените семки и разбъркваме.
В купа слагаме всички продукти за дресинга и разбиваме. Подправяме салата и разбъркваме. Добавяме тиквата и бекона и смесваме внимателно. Гарнираме салата с Philadelphia с билки и сервираме.