Време за подготовка: 90 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 8
Продукти:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
70 г захар
24 г прясна мая
1 яйце
1 жълтък
75 г разтопено масло
За гарниране:
1 опаковка Philadelphia Original XXL
60 г захар
2 с.л. канела
1 ч.л. кардамон
150 г настърган марципан
40 г разтопено масло за намазване
За сервиране:
150 г микс сушени плодове (вишни, стафиди, сини сливи, боровинки)
1 ябълка (170 г) нарязана на кубчета
сок от 1 портокал
50 мл ром
100 г желираща захар
Начин на приготвяне:
Затопляме прясното мляко, добавяме 1 с.л. захар, 3 с.л. брашно и натрошаваме маята. Разбъркваме и оставяме за 5-6 минути.
Слагаме брашното в купата на кухненски миксер. Наливаме млякото с маята, добавяме яйцето и жълтъка, наливаме разтопеното масло и добавяме останалата захар. Месим на ниска скорост 4-5 минути, увеличаваме скоростта и месим още 2-3 минути, докато тестото се събере на куката.
Прехвърляме в чиста купа, покриваме с фолио и оставяме да втаса за 45 минути.
Смесваме канелата, захарта и кардамона.
Върху набрашнен плот разточваме тестото на кора с размери приблизително 35х65 см.
Намазваме с Philadlelphia Original, поръсваме равномерно с овкусената захар и настъргания марципан.
Навиваме на руло, поставяме в тава покрита с хартия за печене и с остър нож разрязваме на две. Завиваме двете ленти тесто една около друга и оформяме кръг.
Намазваме с разтопеното масло и оставяме да втаса за 20 минути.
Печем 25-30 минути в предварително загрята до 200 °C фурна.
През това време приготвяме плодовете.
В касерола слагаме всички продукти без захарта и готвим 5-6 минути, докато плодовете омекнат. Добавяме захарта, разбъркваме и готвим още 7-8 минути.
Сервираме хляба поръсен с пудра захар и гарниран с плодовете.