Необходими продукти:
250 г кускус
250 г крема сирене Philadelphia Original
200 г извара
2-3 с.л. мед
1 голямо яйце
150 г краве масло с ниска масленост плюс малко за намазване на формата
150 г мед
50 г филиран бадем
смляна канела
сол
Начин на приготвяне:
Кускусът се залива с вряща вода и се оставя 30 минути да набъбне. Смесват се крема сиренето Philadelphia Original с изварата и се прибавят 2-3 с.л. мед.
Яйцето се разбива с щипка сол. Отцежда се течността от кускуса и се смесва с яйцето и маслото. Половината от комбинацията се разпределя в подмазана тавичка с диаметър 20-22 см.
Върху този слой се прави и един от сместа с крема сиренето и изварата, а след това трети от останалия кускус. Повърхността се заравнява добре и десертът се пече за 15-18 минути на 200°C.
В тенджера с дебело дъно се смесва останалия мед със 100-150 мл вода и се вари сироп на слаб огън за около 4-5 минути. Добавя се канелата. След като сиропът и десертът се охладят, полейте десерта. Поръсете с филирания бадем. Можете да сервирате след около час.
Да ви е сладко!