Шоколадов кекс с Philadelphia

Необходими продукти:
За тестото:
225 г брашно
100 г какао на прах
170 г ситно нарязан черен шоколад
400 г кафява захар или 300 г бяла
230 г заквасена сметана на стайна температура
170 г масло на стайна температура
180 мл вряща вода
5 яйца
1 ч.л. смляно или разтворимо кафе
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия

За плънката:
300 г крема сирене Philadelphia Original
100 г захар
1 яйце
4 ч.л. брашно
1 ванилия
шоколадова глазура

Начин на приготвяне:
Плънката:
Разбийте Philadelphia Original заедно с яйцето и брашното до еднородна смес. Прибавете захарта и ванилията и разбъркайте добре.

Тестото:
В дълбок съд смесете какаото, нарязания шоколад, кафето и ги залейте с врящата вода. Когато шоколадът се разтопи напълно, разбъркайте всичко до еднородна смес.

Изчакайте сместа да се охлади до стайна температура и комбинирайте със сметаната. Разбъркайте.

В отделен съд разбийте маслото със захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на пухкава смес. След това добавяйте яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.

Пресейте брашното със содата и солта. Към маслената смес добавяйте постепенно и редувайки брашното и шоколадовата смес. Препоръчваме да завършите с брашното.

Намаслете с олио стандартна форма за кекс. Изсипете половината от полученото тесто. Върху него сложете плънката от Philadelphia Original, така че тя да не се докосва до стените на съда.

Внимателно с помощта на лъжица разпределете останалото тесто върху плънката, като първо запълнете мястото около стените на съда, а след това и към останалата част.

Изпечете кекса в предварително загрята на 180°С фурна в продължение на 50-60 минути. Щом кексът е напълно изпечен, оставете да престои във формата около 20 минути, след което го поставете върху решетка, за да се охлади напълно.

Залейте с шоколадова глазура и сервирайте.