Малинова торта

Необходими съставки:

За блатовте:
3 ч.ч. пресято брашно
1½ ч.л. бакпулвер
1½ ч.л. сода
½ ч.л. сол
1 ч.ч. растителна мазнина
3 големи яйца
2 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша бътърмилк
Лимонови кори от 2 големи лимона
⅓ ч.ч. прясно изстискан лимонов сок
1¾ ч.ч. пресни малини
1 с.л. брашно (за малините)

За пълнежа:
300 г масло (стайна температура)
300 г пудра захар
600 г Philadelphia Original
4 г ванилов екстракт

Начин на приготвяне

За блатовете:
Загряваме фурната на 180°С, намазваме с масло четири тавички с незалепващо покритие и покриваме дъното с хартия за печене. В тях ще подготвим блатовете за нашата малинова торта.

В купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера, содата и солта. В друга купа разбъркваме растителната мазнина, захарта, яйцата, бътърмилка, ваниловия екстракт, лимоновия сок и лимоновите корички. С бъркалка смесваме мокрите и сухите съставки, докато не се получи хомогенна смес без бучки. В друга купа смесваме малините с 1 с.л. брашно. След това внимателно ги прибавяме към тестото и се стараем да не мачкаме малинките. Разпределяме блатовете равномерно между тавичките и печем всеки блат между 21 и 23 минути. Оставяме ги да изстинат във тавичките напълно – между 3 и 4 часа.
След като изстинат и ги извадим от тавичките, по избор, можем да ги увием във фолио и да ги оставим в хладилник за 1 ден.

За пълнежа:
Използваме масло със стайна температура и го разбиваме с миксер за няколко минути. После добавяме захарта и бъркаме за около 5 минути. След това добавяме Philadelphia Original и ваниловия екстракт към маслото и захарта, и продължаваме да разбиваме, докато не изчезнат всички бучки и не получим хомогенна смес.

За сервиране:
С шпатула обилно намазваме пълнежа върху блатовете и отстрани, а последния блат декорираме с малини и листенца мента (по желание).