Необходими продукти:
За основата:
230 г пълнозърнести бисквити
30 г светлокафява захар
120 г разтопено масло
½ ч.л. смляна канела
щипка сол
За маслените трохи:
125 г бяло брашно
90 г пудра захар
75 г разтопено масло
щипка сол
За чийзкрема:
350 г Philadelphia Original (на стайна температура)
80 г пудра захар
кората и сока от 1 лимон (приблизително 30 мл лимонов сок)
2 големи яйца (на стайна температура)
200 г пресни малини
Начин на приготвяне:
Загрявамее фурната предварително до 175°C без вентилатор.
Намазваме леко с масло квадратна форма с диаметър 20х20 см и постиламе хартия за печене на дъното.
В кухненски чопър смиламе бисквитите. Добавяме кафявата захар, канелата и разтопеното масло и разбъркваме, докато се смесят равномерно.
Прехвърляме сместа в подготвената тава и ги притискаме добре, така че да се образува равномерен слой. Печем основата за чийзкейка за 7 до 8 минути, след което вадим от фурната и оставяме настрана да се охлади.
Приготвяне на маслените трохи:
Пресяваме и смесваме брашното, солта и захарта в малка купа. Постепенно добавяме разтопеното масло, като разбъркваме с вилица, докато сместа започне да слепва и да образува едри трохи.
Приготвяне на чийзкейка:
В голяма купа смесваме Philadelphia-та, захарта, лимоновата кора и сока, разбиваме с електрически миксер, докато сместа стане гладка. Добавяме яйцата едно по едно, като трябва да се уверим, че всяко се е абсорбирало напълно, преди да добавим следващото.
Изсипваме плънката върху кората и разпределяме на равномерен слой. Отгоре слагаме и малините, и ги покриваме с трохите.
Печем от 30 до 35 мин., докато трохите по повърхността станат златни.
Изваждаме чийзкейка от фурната и го оставяме да се охлади в тавата върху решетка до стайна температура. След това прибираме чийзкейка в хладилника да се охлади напълно, поне 4 часа преди сервиране. Режем го на барчета и сервираме!