Меренг руло с Philadelphia и къпини

Необходими продукти: 
6 бр. белтъци (200 г) от “стари” яйца
280 г захар
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. ванилия
250 г Philadelphia Original
250 г животинска сметана над 30% масленост
1-2 с.л. пудра захар
100 г запечени филирани бадеми или натрошени лешници, орехи
1 ч.л. ванилия
50 г къпини (ягоди или малини)

Начин на приготвяне: 
Белтъците се разбиват докато се получи пяна. Постепенно се добавя захарта лъжица по лъжица, при непрекъснато разбиване на висока скорост с миксер. 

Получената смес трябва да стане гладка, с твърди върхове и захарта да е напълно разтворена. 

Смесват се нишестето, лимоновия сок и ванилията в отделен съд и се разбъркват добре. Прибавят се към целувчената смес и се разбърква отново.

В тава се постила хартия за печене, намаслява се с мазнина и се изсипва целувчената смес. Заравнява се добре. Получава се блат с височина около 1,5 – 2 см. Отгоре се поръсва с предварително леко запечени на тиган ядки. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 200°C за 8 минути на средно ниво, след което фурната се намалява на 160°C за още 8 минути. 

След изпичане рулото се изважда и се обръща, така че ядките да останат отдолу. Премахва се хартията за печене и се оставя да изстине напълно.

За крема се разбива сметаната заедно със захарта до получаване на твърди връхчета, прибавя се Philadelphia Натурална и ванилията. Сместа се разбърква добре. 

Кремът се нанася върху изстиналото руло, като се оставя 1 см в края непокрито. Заравнява се добре, а за по-голяма прецизност може да използвате пош. Отгоре рулото се декорира по желание с къпини, ягоди, малини или друг сезонен плод.