Необходими съставки:
300 г талиателе
300 г филе от сьомга
2 глави чесън
1 с.л. масло
150 мл сметана
150 мл Philadelphia Original
1 лимон
сол, черен пипер, босилек и пармезан на вкус
Начин на приготвяне:
Наситняваме чесъна, почистваме сьомгата и я нарязваме на малки парченца. Сотираме чесъна в масло. Добавяме сметаната и оставяме да къкри, докато сосът се редуцира. Накрая добавяме крем сиренето, разбъркваме и махаме от огъня.
Готвим пастата по указанията на пакета. Запържваме сьомгата в масло, добавяме сока на един лимон, сготвената паста и соса. Готвим около 4-5 минути. Подправяме със сол, пипер и още лимонов сок на вкус. Сервираме с настърган пармезан и свеж босилек.
Buon appetito!