Необходими продукти:
200 г черен шоколад
175 г масло
3 цели яйца
3 яйчни жълтъка
50 г захар
1 пакет ванилова захар
50 г бяло брашно
1 опаковка Philadelphia Milka
Начин на приготвяне:
Поставете найлоново стреч фолио във формички за лед и ги напълнете с крема сирене Philadelphia Milka. Поставете формата във фризера за няколко часа, докато крема стегне.
Намажете с масло и поръсете добре с какао малки метални форми за печене или такива за еднократна употреба.
Ако печете суфлетата веднага, загрейте фурната до 250°C.
Разтопете шоколада и маслото на водна пара. След това махнете сместа от котлона и я оставете да се охлади леко.
Разбийте яйцата с жълтъците, захарта и ваниловата захар, докато се смесят добре, без да прекалявате.
Добавете сместа от шоколад и масло. Разбъркайте много добре.
Накрая прибавете брашното и смесете със силиконова шпатула.
Разпределете сместа в 6 форми, които предварително сте подготвили, като ги запълните на ½ от обема им. Поставете в центъра на шоколадовата смес едно замразено блокче крема сирене Philadelphia Milka. Отгоре покрийте с една лъжица от шоколадовото тесто.
Поставете суфлетата върху решетка и печете между 7- 8 минути. Нито минута повече, ако искате центъра на суфлето да е течен.
Изчакайте 2-3 минути, за да се охлади леко, така суфлето ще излезе лесно.
Обърнете формата със суфлето върху подходяща чиния за сервиране.
Гарнирайте всяко с топка ванилов сладолед и пресни малини, поръсете с пудра захар или какао по желание.
Ако искате да имате готов десет за гостите, които очаквате след няколко дни, но няма да имате време да го приготвите тогава, направете суфлето във време, в което е удобно за вас и го замразете във фризера. Изпечете в деня, точно преди да го сервирате. В такъв случай ще ви бъдат необходими 15-16 минути, като отново фурната трябва да е предварително добре загрята на 250°С.