Мини тарт с Philadelphia и смокини

Необходими продукти:
За основата:

100 г меко масло
3 с.л. захар
¼ ч.л. сол
1 голям яйчен жълтък
1 и ⅓ ч.ч. брашно

За крема:
175 г Philadelphia Original
100 г пудра захар
200 мл сметана за разбиване
1 ч.л. ванилов екстракт

За топинга:
6-8 свежи смокини, нарязани на четвъртинки
2 с.л. мед
1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180°С. 4 броя мини форми за тарталети се намазняват.

С миксер на висока скорост се разбива: маслото, захарта и солта до гладка смес. Към нея се добавя жълтъкът, след това брашното, докато се смесят добре. Слагаме тестото за 10 минути в хладилник, за да стегне.

След това се разделя на 4 равни части и се разпределя във формите. Притиска внимателно по дъното и стените.
Всеки тарт се покрива с малък лист хартия за печене и върху него се поставя боб, за да не се надуе тестото.

Печем около 15 – 20 минути или до златисто. След това тежестите и хартията за печене се премахват и основите се пекат още 5 – 8 минути или до златисто.
След това ги оставяме настрани да се охладят напълно.

Докато това се случва може да пристъпим към подготовката на крема. В голяма купа разбиваме Philadelphia Original с пудрата захар до получаване на гладка и кремообразна смес. Добавяме сметаната и ваниловия екстракт, и продължаваме да разбиваме, докато кремът стане пухкав и добре смесен. С помощта на лъжица или шприц, напълваме тартите с крема, заглаждайки повърхността.

На финала нарязваме смокините на половинки и ги подреждаме красиво върху крема във всеки тарт. Леко загряваме меда с лимоновия сок и го поливаме върху смокините, за да им придадем допълнителен блясък и сладост.

Оставяме ги в хладилника за поне 1 час, за да се стегнат добре.