Philadelphia суши със сьомга

Необходими продукти:
За суши ориза:

1 ½ ч.ч. ориз за суши
2 ч.ч вода
¼ ч.ч. оризов оцет
½ с.л. олио
2 с.л. захар
1 ч.л. сол

За пълнежа:
250 г пушена сьомга
110 г Philadelphia Original
2 листа нори
1 авокадо
1 краставица

Начин на приготвяне:
Измиваме ориза под течаща вода, докато тя стане напълно бистра. Изсипваме 2 ч.ч. вода в средноголяма тенджера и добавяме към нея ориза. Слагаме на котлона, докато кипне. След като заври, намаляваме температурата до най-ниската степен, слагаме капака на тенджерата и готвим 20 минути. Сваляме от котлона и изчакваме 10 минути, докато оризът изстине.

В малка тенджера смесваме оризовия оцет, олиото, захарта и солта. Готвим на умерена температура, докато захарта се разтопи. Изчакваме да изстине, след което го изсипваме към готовия ориз и разбъркваме добре за 1-2 минути, за да се разпредели маринатата равномерно.

Свареният ориз се прехвърля в дървена купа.

В бамбукова подложка или машинка за навиване на суши се поставя тънко филе сьомга. Част от ориза се разстила върху филето на тънък слой. Отгоре се поставя лист нори, в който се поставя Philadelphia Original, краставици и авокадо, нарязани на тънко. Рулото се навива внимателно до пълното му затваряне.

С навлажнен нож нарязваме рулото на 8 части. Навлажняваме го след всеки 2 парчета.