Спаначени рулца със сьомга и Philadelphia

Необходими продукти:
450 г пресен спанак
20 г пресен босилек
3 яйца, отделени
1 с.л. пресен копър, нарязан
75 г Philadelphia Original
настъргана кора и сока на един 1/2 лимон
2-3 с.л. каперси
230 г пушена сьомга
сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне
Загряваме фурната до 150°С. Слагаме спанака в тенджера с малко вода, покриваме и оставяме да заври и готвим две минути, след което го отцеждаме и шокираме в купа с лед, след което го изстискваме.
Поставяме спанака, жълтъците, босилека, солта и черния пипер в кухненски робот. Пасираме до гладка паста.
Разбиваме белтъците, докато задържат меки връхчета, след което ги добавяме към сместа от босилек и спанак. Разпределяме тази смес върху тава, покрита с намаслена хартия и печем 15 минути или докато стегне. Обръщаме върху друг лист хартия и оставяме да изстине.
За плънката смесваме Philadelphia Original, копър, лимонова кора и сок. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Време е да сглобим цялото руло. Поставяме спаначения блат на хартия за печене. Намазваме го равномерно с крема, оставяйки крайчетата ненамазени. Поръсваме с каперси, по желание още копър и черен пипер. Покриваме плънката с резените сьомга. Навиваме руло с помощта на прозрачно фолио.
Охлаждаме за няколко часа или за една нощ. При сервиране режем рулото на кръгове.