Необходими продукти:
4 тиквички
1 с.л. сол
1 голямо яйце
250 г рикота
115 г галета
пресен магданоз
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
1 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, наситнени
За дип:
Една опаковка Philadelphia с билки
Начин на приготвяне:
Отрязваме дъното на всяка тиквичка и използваме ренде, за да я настържем в голяма купа. Поръсваме сол отгоре, разбъркваме и оставяме в гевгир в мивката за 20 минути, за да издърпаме излишната вода.
Загряваме фурната до 190˚C.
С помощта на кърпа изстискваме излишната течност от настърганите тиквички. Преместваме тиквичките в суха купа и добавяме яйцето, трохите от рикота, магданоза, черния пипер, зехтина, лука и чесъна. Разбъркваме, докато се смеси равномерно, след което оформяме сместа, като кюфтенца. И слагаме отгоре зехтин.
Печем 30-40 минути или докато покафенеят, като обърнем по средата.
Сервираме с дип с Philadelphia с билки.