Ягодова панакота с Philadelphia

Необходими продукти:
500 г ягоди
200 мл. прясно мляко
100 мл сладкарска сметана
60 г Philadelphia Original
½ ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. желатин на прах
¼ ч.ч. студена вода
¼ ч.ч. пудра захар
листа мента за декорация
няколко лъжици ягодов конфитюр

Начин на приготвяне:
Започваме с подготвянето на желатина, който слагаме в малка купа със студена вода и оставяме да престои около 5 минути.

В малка тенджера/касерола загряваме сметаната, млякото и захарта на среден огън, и разбъркваме, докато захарта се разтвори. Важно е да следим да не заври. След като захарта се разтвори добре, махаме от огъня, прибавяме ваниловия екстракт и отново разбъркваме.

Оставяме сметановата смес да се охлади и след това към нея добавяме желатина.

В блендер пюрираме нарязаните ягоди. Добавяме пудрата захар и Philadelphia Original към ягодовото пюре и разбъркваме добре.

Изсипваме ягодовата смес в сметановата и разбиваме.

Разпределяме равномерно сместа в няколко специални чаши / купички или каквото имате подходящо и след това ги охлаждаме в хладилник за поне 4 часа или до пълно стягане на сместа.

Преди да сервираме, гарнираме с ягодов конфитюр и листа мента за свежест.