Необходими продукти:
4 супени лъжици масло
1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън – смлени
2 с.л. брашно
235 мл пилешки бульон
180 г Philadelphia Original
280 г варено пилешко месо
200 г настърган пармезан
450 г ньоки
100 г пакетиран пресен спанак
сол и черен пипер на вкус
розмарин и мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
Започваме с приготвянето на соса. Маслото, зехтина и нарязания на ситно чесън слагаме в голям тиган и готвим на слаб огън за 3-4 минути, докато омекне, но не се оцвети. Добавяме брашното, като разбъркваме добре.
Бавно наливаме пилешкия бульон и разбиваме, за да се смеси с брашното.
Оставяме да къкри за 5-7 минути, докато сосът се сгъсти.
След като кипне, добавяме пилешкото месо на късчета, Philadelphia Original и настъргания пармезан. Оставяме сместа да къкри на слаб огън.
Междувременно оставяме голям съд с вода да заври. След като заври, добавяме 1 супена лъжица сол и след това ньоките. Варим, докато ньоките изплуват на повърхността, след което ги отцеждаме или изваждаме с решетъчна лъжица.
Добавяме отцедените ньоки към соса, подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и останалите подправки.
Спанакът се реже на ситно и се задушава с малко масълце и сол. След това го добавяме към горещия сос.
Сервираме с допълнително пармезан, черен пипер и пресен босилек. Приятен апетит!