Време за приготвяне: 120 мин
Количество: 6 порции
Необходими продукти:
1 ч.ч. мляко
1 с.л. лимонов сок
100 г масло
200 г захар
3 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. червен оцветител за храна (гел или прахче, разтворимо във вода)
250 г брашно
1 с.л. какао на прах
щипка сол
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
300 г Philadelphia Original
300 г течна сметана
200 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
За декорация – горски плодове по избор.
Начин на приготвяне:
В чаша смесваме млякото и лимоновия сок и ги оставяме настрана за 10-15 мин. През това време разбиваме белтъците на яйцата до твърди връхчета. Смесваме маслотото със захарта и ванилията до кремообразност, добавяме оцветителя за храна и жълтъците. Пресяваме брашното, заедно с какаото и солта. Добавяме млякото, разбъркваме добре и прибавяме сместа с маслото. Оформяме тестото за тортата и най-накрая внимателно прибавяме белтъците, содата бикарбонат и бакпулвера.
Разточваме тестото и го поставяме в намазнена тавичка с диаметър 27 см, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 мин.
Изваждаме блата и го оставяме да се охлади. С помощта на формички изрязваме малки кръгчета.
Разбиваме Philadelphia Original със захарта и ванилията до гладкост. След това прибавяме и сметаната и разбъркваме до кремообразна смес. Изсипваме в сладкарски плик за глазура.
Сглобяваме мини тортичките и декорираме с горски плодове по избор.