Необходими продукти:
200 мл пълномаслена сметана
100 г черен шоколад
170-200 г бишкоти
150 мл топло, подсладено еспресо
50 мл марсала
2 опаковки Philadelphia Original XL
250 г рикота
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. мед
50 г настърган шoколад
2-3 мандарини
Начин на приготвяне:
В тиган или касерола наливаме сметаната, слагаме на котлона и добавяме шоколада. Оставяме сметаната да се загрее и разбъркваме, докато шоколада се разтопи.
В съд с диаметър приблизително 26 сантиметра подреждаме бишкотите, полеиваме с кафето и поръсваме с марсала. Разпределяме отгоре на равномерен пласт сметаната с шоколада и оставяме настрана.
В купа слагаме крем сиренето Philadelphia и рикотата, добавяме меда и ваниловият екстракт и разбваме добре.
Разстиламе върху шоколадовия слой, поръсваме с настърган шоколад и кора от мандарина и прибираме в хладилник за поне 2 часа.
Сервираме с резенчета мандарина.