Пай с череши и Philadelphia крем

Необходими продукти:


150 г меко масло
500 г череши
250 г Philadelphia Original
4 яйца
150 г фина захар
щипка сол
1 ч.л. ванилов екстракт
190 г брашно
бакпулвер (на върха на ножа)

Начин на приготвяне:

За масления блат:
Загряваме фурната на 180°С. Разбиваме 100 г от маслото със 100 г от захарта и ванилията с миксер. Добавяме 1 яйце, разбиваме отново. Накрая прибавяме брашното, бакпулвера и солта. Омесваме, докато тестото се оформи на топка.
Може да поставим тестото във фолио и да го приберем в хладилника да стегне, а може и да го разпределим директно във формата за печене. Най-добре е да използваме форма с падащо дъно.

Надупчваме добре тестото по дъното с помощта на вилица и поставяме отгоре хартия за печене (+ тежести, като например стар боб). Поставяме в предварително загрята фурна на 180°С. Печем за 20 минути. След това премахваме хартията и тежестта. Оставяме вече готовата основа на пая да изстине напълно, преди да я използваме.

За крема:
Черешите се почистват от костилките. В купа смесваме с миксер крем сиренето Philadelphia с останалото (50 г) масло , докато получим стабилен крем. В отделна купа разбиваме 3 бр. яйца с 50 г захар до получаване на пухкава смес, след което постепенно и с бъркане добавяме към крема. Накрая добавяме и почистените череши и разбъркваме.

Върху вече охладената основа на пая разстиламе равномерно крема. Печем в умерена фурна около 30 минути на 175ºС и 10 минути на 150ºС .

Сервираме със свежи плодове по желание.