Белгийски гофрети с Philly топинг и сладко от череши

Необходими продукти:

за гофретите:
280 г брашно
160 г захар
3 ч.л. бакпулвер
2 големи яйца
250 мл. прясно мляко
140 г масло, разтопено
1 ч.л. екстракт от ванилия

за топинга:
Philadelphia Original
сладко от череши (с цял плод)
филирани бадеми

Начин на приготвяне:

В купа смесваме брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркваме добре докато се смесят. Отделяме белтъците от жълтъците в отделни съдове. В друга купа разбиваме леко жълтъците и добавяме мляко, масло и ванилия, докато се получи хомогенна смес.
Разбиваме белтъците на сняг, докато се образува твърда смес. Постепенно смесваме сухите съставки със сместа като накрая добавяме разбитите белтъци. Разбъркваме до получаването на пухкава смес. Печем в предварително загрят и намаслен гофретник до получаване на златен загар.

Сервираме с Philadelphia, черешово сладко. Поръсваме с филирани бадеми за разкош.