Време за подготовка: 10 минути
Време за приготвяне: 30 минути + 12 часа охлаждане
Порции: 6
Продукти:
300 г Philadelphia Original XL
2 с.л. гъсто кисело мляко
3 ч.л. желатин
180 мл пълномаслена сметана
сол и черен пипер на вкус
За желето:
300 г замразени плодове микс
3 ч.л. желатин
150 г захар
200 мл вода
За кръмбъла:
80 г брашно
60 г масло
30 г ситно нарязани орехови ядки
40 г пармезан
Начин на приготвяне:
За кръмбъла: В купа слагаме брашното и маслото и с пръсти смесваме до получаването на едри трохи. Прибавяме орехите и пармезана, разбъркваме и изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене. Печем 18-20 минути в предварително загрята до 200°C фурна, като разбъркваме няколко пъти.
Наливаме сметаната в касерола и затопляме. Разтваряме желатина с малко студена вода и добавяме към горещата сметана. Разбъркваме до пълното разтваряне на желатина и сваляме от котлона.
В купа слагаме Philadelphia Original XL, добавяме киселото мляко, овкусяваме със сол и черен пипер и разбиваме с миксер. Наливаме сметаната с желатина, смесваме добре и разпределяме в намаслени формички за мъфини и прибираме в хладилник за 12 часа.
За соса в касерола изсипваме плодовете и водата, кипваме и после варим 7-8 минути. След това пасираме до фино пюре, прецеждаме и връщаме в касеролата. Слагаме на котлона, добавяме захарта и варим още 12-15 минути. Добавяме накиснатия във вода желатин, разбъркваме и изливаме в малка, плитка тавичка. Охлаждаме и прибираме в хладилник за 12 часа.
Слагаме формата с панакотата в тавичка с топла вода за 15 секунди, изваждаме и обръщаме върху хартия. От желето изрязваме звездички, а кръмбъла натрошаваме на дребно. В чиния за сервиране или плато слагаме панакота, върху всяка поставяме желе и гарнираме с кръмбъл.