Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 3 часа
Порции: 4-6
Продукти:
1 кг свинска плешка, нарязана на кубчета
400 г шалот
200 г бекон, нарязан на кубчета
1 глава лук, нарязан на кубчета
2 стръка селъри, нарязано на филийки
50 г масло
250 мл яблъков сайдер
250 мл пилешки бульон
300 г Philadelphia с Билки XL
4 с.л. зехтин
2 с.л. дижонска горчица
ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Загряваме 2 с.л. от зехтина в широка касерола, слагаме месото и готвим 7-8 минути, докато се запържи и стане златисто. Изваждаме в купа и оставяме настрана.
Добавяме останалия зехтин, слагаме шалота и готвим 4-5 минути. Изваждаме и него в купа и оставяме настрана.
Слагаме бекона в касеролата и запържваме до златисто за 4-5 минути. Прибавяме селърито и лука, посоляваме и готвим 5 минути, като разбъркваме често, и обираме всички полепнали по дъното парченца.
Връщаме месото в съда, наливаме сайдера и бульона, посоляваме, подправяме с черен пипер, разбъркваме, покриваме с капак и готвим на тих огън 1 час.
Прибавяме шалота, разбъркваме, покриваме с капака и готвим още 1 – 1 ½ часа.
Загряваме фурната до 200°C.
Слагаме горчицата, маслото и Philadelphia с билки, смесваме и печем 25-30 минути, докато соса леко се сгъсти и ястието се запече.
Изваждаме от фурната, охлаждаме за кратко и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Сервираме с препечен хляб и още магданоз.