Необходими продукти:
За пандишпановото руло:
4 яйца
120 г захар
120 г брашно
1 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч.л. бакпулвер
Щипка сол
За крема:
200 г Philadelphia Original
200 мл сладкарска сметана (охладена)
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
За плънката и декорацията:
200 г пресни или замразени боровинки
2 с.л. пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Приготвяне на пандишпановото руло:
Загряваме фурната до 180°C. Покриваме правоъгълна тава (около 30×40 см) с хартия за печене.
Разбиваме яйцата и захарта в голяма купа с миксер на висока скорост за около 5-7 минути, докато сместа стане бледа и пухкава.
Пресяваме брашното, бакпулвера и солта в отделна купа.
Добавяме брашнената смес към яйчената смес на порции, като разбъркваме внимателно с шпатула. Добавяме ваниловия екстракт и разбъркваме.
Изсипваме тестото в подготвената тава и го разпределяме равномерно с шпатула.
Печем около 10-12 минути, или докато рулото стане златисто и леко се отлепя от краищата на тавата.
Обръщаме изпеченото руло върху чиста кърпа, поръсена с малко пудра захар. Внимателно отлепяме хартията за печене и навиваме рулото заедно с кърпата. Оставяме да се охлади напълно.
Приготвяне на крема:
В голяма купа разбиваме крема сиренето и пудрата захар до гладкост.
В отделна купа разбиваме сметаната до меки върхове. Смесваме сметаната с Philadelphia Original с помощта на шпатула, докато се получи пухкав крем. Към тях добавяме и боровинките, които предварително сме напаравили на пюре.
Сглобяване на рулото:
Развиваме охладеното руло и внимателно премахваме кърпата.
Намазваме рулото с крема, като оставим около 1 см от всички страни. Разпределяме няколко цели боровинките равномерно върху крема.
Навиваме отново рулото стегнато, като внимаваме да не се скъса.
Поставяме рулото в хладилника за около 1 час, за да стегне.
Преди сервиране поръсваме рулото с пудра захар.
Нарязваме го на филийки и сервираме с допълнителни пресни боровинки по желание.