Необходими продукти:
За шоколадовите блатове:
300 г брашно
90 г какао на прах
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.л. сода за хляб
¾ ч.л. сол
300 г захар
3 яйца
180 мл прясно мляко
180 мл гореща вода
180 мл растително олио
1 ½ ч.л. ванилов екстракт
За шоколадовия крем с Philadelphia:
300 г Philadelphia Original XL
200 г черен шоколад (разтопен и охладен)
100 г пудра захар
250 мл течна сметана за разбиване
За декорация:
200 г пресни малини
Начин на приготвяне:
Започваме с блатовете, като загряваме фурната на 180°C и подготяме две кръгли форми за печене (с диаметър около 20 см), като ги намазваме с масло и поръсваме с брашно.
В голяма купа смесваме брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта.
В отделна купа разбиваме яйцата и захарта до пухкавост, след което добавяме млякото, олиото и ваниловия екстракт.
Постепенно съединяваме сухите съставки и разбъркваме до гладка смес. Накрая добавяме горещата вода и разбъркваме добре.
Разпределяме сместа равномерно във формите и печете около 30-35 минути. Оставяме блатовете да се охладят напълно.
Пристъпваме към приготвянето на шоколадовия крем с Philadelphia. За него разбиваме Philadelphia с пудрата захар, докато стане пухкаво.
Добавяме разтопения и охладен шоколад, разбъркваме, докато кремът стане хомогенен.
В отделна купа разбиваме сметаната и внимателно я смесваме с шоколадовата смес.
За сглобяването на тортата поставяме първия блат в подходящ поднос или чиния. С помощта на пош нанасяме шоколадовия крем с Philadelphia върху блата на малки розички по целия блат.
Поставяме втория блат отгоре и повтаряме процеса и след това завършваме с третия блат.
Оставете тортата да остане “гола”, за да запазите класическия вид.
За финал завършваме с шоколадов крем и пресни малини.