Шоколадово брауни

Необходими продукти:

За браунито:
40 г какао
100 мл вряла вода
175 г масло, нарязано на кубчета и темперирано на стайна температура
225 г захар
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца
225 г бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода
¼ ч.л. сол

За крема:
220 г Philadelphia Milka
220 г маскарпоне
50 г ягоди

За декорация:
Настърган шоколад

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват маслото със захарта. Прибавяме леко затопленото прясното мляко и разбъркваме.
Яйцата добавяме едно по едно, докато сместа разбъркваме с миксер. Добавяме и какаото.

Брашното пресяваме, заедно с набухвателите и солта. Сместа разбъркваме със силиконова шпатула или голяма лъжица, докато всички съставки се смесят добре.
Полученото тесто разпределяме в подготвената форма за печене. Браунито печем около 25-30 минути.

За крема подготвяме Philadelphia Milka и маскарпонето, които трябва да са със стайна температура, до получаване на гладка консистенция.

Във високи чаши на дъното слагаме големи парчета ягоди, след това част от браунито, крема с Philadelphia Milka и така редуваме, като завършваме с крем, който можем да поставим с пош. За финал украсяваме с настърган шоколад.